På måndagar brukar jag somna om


Mina barn är så stora att de åker tunnelbanan till skolan själva. Det öppnade dörren till ett helt nytt liv. När minsta är hos mig (hon är här 8 dagar, hos pappan i 6 dagar) går jag upp 06.30 för att se till att hon vaknar, äter frukost och kommer iväg. Hon ringer när hon mött sin kompis på söder och är det måndag händer det ganska ofta att jag kryper ner i sängen bredvid min kille som börjar sent på måndagar.

Äldsta barnet är 12 och bor hos mig alla dagar utom varannan helg. Hon sa ganska tidigt att hon ville ha det så fast än det innebar mindre tid med sin syster. I höstas körde vi provperiod som innebar att om hon klarar av ansvaret att gå upp själv vissa dagar, fixa frukost och komma till skolan i tid fick hon flytta till mig på heltid. Och det klarade hon galant såklart.

Åter till det här med sovmorgon på måndagar. Det är en av de lyxigaste sakerna jag kan tänka mig. Och eftersom jag kan fördela min arbetstid precis som jag vill så unnar jag mig det. Förlänger helgen några timmar till. Äter en god frukost. I går åt vi det här:

Det är min mammas hönors ägg, de är så vackra att jag knappt vill knäcka dem:

Efter frukost har helgen bara handlat om att fixa lägenheten, köra tillbaka flyttkartonger, sälja av grejer som inte fick följa med till nya lägenheten och tvätta.

Nya huset har en fantastisk tvättstuga med ett stort fönster som en kan sitta i och titta på folk som går förbi. I går, när jag kom hem efter att ha kört kartongerna tajmade jag min kille i tvättstugan. Frågade om jag skulle hjälpa till men han sa: sitt och titta på. Så det gjorde jag. Och så planerade vi lite inköp till palatset på nionde våningen med utsikt över både söderort och globen.

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blog at WordPress.com.