Sommaren kom och gick


Tiden gick så snabbt. Sommaren rusade förbi. Sa till Ramón nu i morse att det kändes som att vi nyss betalat lägenhetens hyra och nu är det redan dags igen. Men jag sörjer inte, är mest förvånad över hur tiden beter sig. Är glad över att skolan börjar igen och att rutiner är åter i mitt liv. Gillar rutiner mer än jag vill erkänna. Känns som att det skulle definiera en tråkig person men det är normtänk och normer ska vi slå bort!

Mina barn har flyttat hem till oss på heltid. Så familjelivet har varit i extremt mycket fokus den här sommaren till skillnad från tidigare år då jag haft barnfria veckor. Det har blivit mindre jobb, mindre kompishäng och mindre egentid. Mer barnrelaterade aktiviteter och matlagning. Vi kollar på några bilder!

Vi börjar med roadtripen till Skåne. Jag hade inte kört bil på typ fem år men övningskörde lite med mamma en dag och upptäckte att det var precis som att cykla – det sitter i muskelminnet. Så vi hyrde en bil och drog söder ut.

Ramón bäddade sängarna på sitt speciella sätt på Österlen. Han kryper liksom in i påslakanet.

Vi åt massa gott! Men hade inte kollat vegoutbudet speciellt bra så blev mkt halloumi. Älskar halloumi men är trist varje dag. Bästa jag åt finns inte på bild – en pommesrulle i Malmö!

Österlen har så otroligt vackra stränder. Här är vi på Sandhammaren.

Och så hann vi med ett besök till Glimminge hus. Zoe hade nämligen byggt det i sockerbitar i skolan, kul att se det i verkligheten!

Utöver det besökte vi några loppisar, hängde på den underliga parken High Chaparral och hälsade på min morbror och hans man. Mycket bra resa!

Väl hemma har vi hängt mkt i stan eftersom Ramón jobbat men också en del i min mammas hus utanför Norrtälje. Vi har druckit alkoholfria mojitos, ätit gott och förundras över hur mycket min mage vuxit. Sommarens bästa köp är årskort på Skansen, har inte tröttnat än. Så mysigt att promenera runt där inne. Har dessutom startat ny tradition som innebär att vi köper en tomteklubba till hemfärden i skansenbutiken påvägen ut. Gott!

Sommaren är ju inte riktigt slut än men ledigheten är ju det. Så nu ska jag sätta igång och jobba de sista månaderna innan bebisen kommer. Ska uppdatera här en gång om dagen har jag tänkt, så ses i morgon!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blog at WordPress.com.