Att flytta när en precis blivit gravid


Som rubriken säger så flyttade vi när jag preciiiis blivit gravid. Hade inte tagit något test men var 99% säker på att det hände något i kroppen. Kände mig illamående, andfådd och trött. Men eftersom jag hade fått tidigt missfall månaden innan så vågade jag inte testa. Så jag väntade, drack en klunk cava för att skåla in den nya lyan med alla som hjälpt till. Sen gick det några dagar till och när jag kände att jag måste ha en ursäkt till att jag mår så dåligt så testade jag och testet visade positivt. Skakade i hela kroppen, adrenalinet pumpade. Sen började några månader i dimma. Bland flyttkartonger. Jag vantrivdes hemma och jag vill inte rekommendera någon att flytta som nygravid.

Det är först nu jag kan acceptera lägenheten och har påbörjat boandet. Vet inte hur länge vi kommer att bo här men under tiden vill jag trivas, jag vill ha det mysigt. Så nu går all energi jag har över till att pyssla ihop ett trivsamt hem. Ett sånt som mitt förra hem var, där alla som kom genom dörren utbrast: ”vad hemtrevligt!”.

Nummer ett på listan nu är förvaring. Det är helt sjukt vad lite förvaring en nybyggt lägenhet har. Alternativt vad mycket grejer vi har. Men rensade som en galning innan flytten och ändå känns 94 kvm stökigare än våra gamla 63. Ekvationen går inte ihop!

Igår blev det inte så mycket gjort, var helt slut. Har så svårt att acceptera den delen av graviditeten, att jag inte orkar hålla samma tempo.

Sov en halvtimme i soffan på eftermiddagen och sen tog jag tag i projektet paneer som jag planerat länge men inte blivit av. Nu är första receptet testat, det var enkelt men inte ultimat. Osten blev lite för mjuk.

Idag känner jag mig lite piggare. So far i alla fall, klockan är ju bara barnet haha. Fotade några delar av lägenheten nu på morgonen så tänkte jag att ni ska få följa med på resan till mysigt hemma. Vi börjar med lägenhetens just nu mest mysiga ställe: kökssoffan!

Tror jag spenderar mest tid här. Mycket för att jag jobbar hemifrån en hel del. Förut satt jag oftare på kaféer men nu när magen växer tar det för mycket energi att ta mig hemifrån.

Här är en annan vinkel vid köksbordet. I bakgrunden ser ni min nya vitlöksgömma som jag drömt om sen i våras när jag såg den första gången. I helgen slog jag till, samma helg som Sofia Wood köpte en haha så trendigt. Du kan läsa om det på Elsas blogg.

När vi ändå är i köket kollar vi in kylskåpet. Gillar kylskåp fyllda med grejer. Det ger liv.

Älskar barnens fina teckningar på vår lilla familj.

I anslutning till köket ligger vardagsrummet. Trodde jag skulle älska öppen planlösning men känner sådär. Jag skulle gärna vilja stänga dörren till köket pga älskar min egentid när jag lagar mat och lyssnar på poddar ostört. Nu är en liksom mitt i allt hela tiden.

Vi har precis möblerat om vardagsrummet av den anledningen, ställt soffan så en inte stirrar in i köket när en sitter där. Och så målade jag om en gammal Ikeapall i grönt. Funderar på att ställa en lampa på den men har så svårt att hitta lampor jag gillar med rimlig prislapp.

Här är en annan del av vardagsrummet och en vanlig syn i lägenheten: tavlor som ska sättas upp. Har så himla svårt att spika i väggarna när allt är nytt, när det inte finns ett enda hål. Känns som jag förstör. Men nu när jag börjat sätta upp tavlorna märker jag hur mycket jag saknat dem. Att de gör lägenheten tusen gånger mysig och personlig.

Det var allt för nu, vi ses i morgon igen!

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blog at WordPress.com.