Tre saker kring utseendet jag funderar på just nu


1. Hur fort växer håret egentligen? Saknar mitt långa hår, det fattas nämligen 10 centimeter som jag var tvungen att klippa av i våras. Det var sjukt slitet, såg ut som tuggummi längst ner så jag hade inget val. Ångrar mig inte men saknar det fruktansvärt mycket. Och skäms lite över att jag saknar det pga är bara ett hår.

Mitt lååånga hår
Mitt ”korta”

2. Ska jag börja använda mascara igen? Slutade helt i våras, gör det i perioder och gärna på sommaren. Det är otroligt skönt att inte ha mascara men ibland kan jag känns mig ofixad. Och det ska ju inte spela någon roll? Ingen bryr sig? Men smink kan ge mig känslan av att jag byter roll från mjukisbyxa hemma till jobb. Läppstift ger samma effekt men det är kladdigare än mascara. Haha verkligen inget riktigt problem men ändå en fundering.

Med smink
Utan smink

3. Ska jag raka benen? För några veckor sen blev det jobbigt att nå benen pga gravidmagen. Jag KAN fortfarande men känner inte att jag vill kämpa för rakade ben. Så sa till Ramón att om han gillar mina ben rakade får han raka dem. Så nu har jag orakade. Jag som är van vid att raka mina ben, har gjort det på rutin sen jag var tonåring känner av skillnaden tydligt. När det blåser på bara ben känns det annorlunda. Håren fladdrar haha. Men har så ljusa hår, alldeles vita, så det är inte speciellt kontroversiellt. Ingen annan bryr sig. Men en bra övning för att bryta vanesaker som egentligen inte är så viktigt. För allt ovant är ju läskigt till en början.

På tal om ben så ska jag försöka få till en inlägg om de som bär omkring mig hela dagarna. De är nämligen långt ifrån normativt snygga just nu pga åderbråck. Och har egentligen aldrig tillhört en norm. Har laddat för en text om det hela sommaren.

Nu ska jag ut i regnet för att möta upp Ramón och storhandla.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blog at WordPress.com.