Publicerad den Lämna en kommentar

Schhhh, vi är i innerstan

Kägelbanan på Södermalm i Stockholm slutar med konserter. Grannarna klagar. Och de är inte det första stället som lägger ner. Förhoppningsvis det sista eftersom stockholmare börjar tröttna rejält, men antagligen vinner de med mest pengar igen.

Jag skulle byta min lägenhet i förorten mot en lägenhet på södermalm alla dagar i veckan. Sen skulle jag sitta på balkongen och njuta av alla gatans ljud. För jag älskar stadsljus, älskar en levande stad. Missförstå mig inte, förorten är bra men jag kan sakna storstadskänslan. Stockholm är litet och det märks inte minst på hur dött det är utanför tullarna, hur svårt det är att få ett ställe att gå runt utanför tullarna.

Vegansk brunch i förorten! Finns en del himla bra ställen redan, men fler ska det bli!

Fick en idé nu. Vi flyttar ut alla ställen till förorten och låter den börja leva. Öppnar klubbar, restauranger och maffia uteserveringar. Tänk om jag kunde gå ut på min gata för att köpa en latte på vägen till jobb, eller springa ner för att hämta hem lite mexikansk mat när orken tagit slut (och jag har råd). Eller tänk om jag och min kille kunde sitta på balkongen medan barnen sover och lyssna på sorlet från glada människor i sthlmsnatten. Fyfan vad nice det vore.

Två som bor i en storstad för att vi gillar storstad. Ramón tycker det är en extremt tyst stad, han är van vid att alla spelar musik på högsta volym med öppna fönster. Lite annorlunda i Santo Domingo.

Det får bli planen när bostadsrättsägarna klagar. Morsning och godbye! Vi gör förorten till stadens mecka istället så kan ni sitta där i er tysta tråkiga innerstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.