Mammor är superhjältar


I natt har jag inte fått sova speciellt många timmar. Bebisen har velat amma varannan timme och när jag sovit har jag drömt stressdrömmar. Jag har bland annat varit med om jordens undergång och glömt passet hemma. Nu är jag den enda som är vaken hemma för kunde inte somna om vid senaste amningen klockan 07.30. Grannen är däremot vaken och spelar musik på högsta volym. Så jag har gjort mig en kaffe, sitter i sängen och lyssnar på låtar som någon annan valt. Helt okej musikval.

När bebisen var nyfödd var det runt 4 timmar mellan nattamningarna. Ju äldre hon blivit ju mer spårar det och nu är det inte ovanligt med nätter när hon vaknar varannan timme. Händer bara då och då att hon bjuder på 4 timmars sammanhållen sömn. Det är skitjobbigt. Min energi kommer ta slut snart.

Nu spelar grannen Bob Marley: ”Don’t worry about a thing
’Cause every little thing gonna be alright
Singing’ don’t worry about a thing
’Cause every little thing gonna be alright”. Och vill så gärna hålla med för jag vet att det är så. Jag vet att sömnbristen inte kommer vara för evigt. Bebistiden är kort men sjukt intensiv. Och extremt prövande för förhållandet. Vill så gärna hälla min kopp kaffe över bebispappan som ligger och snarkar bredvid. Känns orättvist att han kan sova fast jag borde unna honom det. Han kommer ju orka ta hand om bebisen på dagen när inte jag orkar. Men ändå. Kanske får låtsas att det är en fluga i hans ansikte?

Har velat skriva här så många gånger det senaste halvåret men har överskattat mitt ork. Är på en sån bra och rolig plats i mitt liv men så finns det inte energi eller tid över till allt det roliga och det gör mig besviken och frustrerad. När Corona dessutom kom och tog över allas vardag har det blivit tuffare att vara egen företagare. Allt blev avbokat, pengarna sinar och stressen över att komma på nya sätt att få in pengar till hyran är jobbig.

Nu på förmiddagen har jag och min syrra lovat barnen att gå iväg på en lång promenad. De ska ordna morsdag firande. Inte mig emot. Idag ska jag bara göra saker jag tycker om. Förutom betala räkningarna, för de har jag såklart sparat till absolut sista sekund. Som vanligt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blog at WordPress.com.